Γλυκα
Υπέροχο και πολύ αγαπημένο γλυκό εκμεκ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
ΦΡΥΓΑΝΙΈΣ
ΣΙΡΌΠΙ
2 ΠΟΤΥΡΙΑ ΝΕΡΌ
1.1/2 ΠΟΤΥΡΙΑ ΖΆΧΑΡΗ
1 ΞΥΛΆΚΙ ΚΑΝΈΛΑ
ΚΡΈΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
800 ml ΓΑΛΑ
2ΟΟml ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
100 ΓΡ. ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΡ
4 ΚΡΌΚΟΥΣ
160 ΜΕ 200 ΓΡ.ΖΑΧΑΡΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1 Κ.Σ .ΒΟΎΤΥΡΟ
(ΚΑΝΈΛΑ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ) ΚΑΙ 300 ml ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΊΩΜΑ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΡΟΠΙ
ΜΌΛΙΣ ΠΆΡΕΙ ΒΡΑΣΕΙ ΧΑΜΗΛΏΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΆ ΚΑΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ 3 ΜΕ 5..ΛΕΠΤΆ
ΣΕ ΈΝΑ ΠΙΡΕΧ ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΡΥΓΑΝΙΈΣ ΑΦΟΎ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΤΟ ΧΛΙΑΡΌ ΣΙΡΌΠΙ..ΒΆΖΩ 2 ΣΤΡΩΣΕΙΣ..ΦΡΥΓΑΝΙΈΣ .
ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΆΚΡΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ..ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΑ 2ΟΟ ml ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ((ΜΊΓΜΑ ΚΡΑΤΆΝΕ 100ml. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΎΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΡ..))ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΆΧΑΡΗ ΤΟΥΣ ΚΡΌΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΆΜΕ ΠΟΛΎ ΚΑΛΑ ΑΝΆΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΣΤΊΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΊΣΕΙ ΝΑ ΖΕΣΤΕΝΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ..
ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΡ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΆ ΒΟΎΤΥΡΟ ΜΌΛΙΣ ΠΉΞΗ ΚΑΤΕΒΆΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΆ ΚΑΙ ΑΔΕΙΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΣΕ ΈΝΑ ΓΙΑΛΙΝΟ ΜΠΩΛ ΣΚΕΠΆΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΜΒΡΆΝΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΆΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΈΜΑΣ.ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΛΆ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΈΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΦΡΥΓΑΝΙΈΣ.
ΣΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΣΑΝΤΙΓΊ
ΜΌΛΙΣ ΡΊΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΚΑΝΈΛΑ..ΚΑΙ ΜΕ ΡΟΖΕΤΕΣ ΣΑΝΤΙΓΗΣ ΔΙΑΚΟΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ.ΜΑΣ
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.