Συνταγές
Η αγαπημένη μου λιχουδια, από μικρή … Την κάναμε στο χωριό – γλυκιά γαλατόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα ενάμιση κιλό γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί αρκετά (κράτησα 1 κούπα) μαζί με ενάμιση ποτήρι ζάχαρη.
Σε ένα μπωλ χτύπησα 4 αυγά 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλο 4 γεμάτες κουταλιές κορν φλάουρ 4 βανιλιες και το γάλα που κράτησα…
Σιγά σιγά με προσοχή το βάζω στην κατσαρόλα με το καυτό γάλα ανακατεύοντας γρήγορα να πήξει…
Όταν κατεβάσω απ τη φωτιά ρίχνω 120 γρ βούτυρο.
Ανοίγω 5 φύλλα πολύ ψιλά (η 5 φύλλα κρούστας)
τα στρωνω στο ταψί και ενδιάμεσα ρίχνω λίγη κανέλα και λίγη ζαχαρη.
Ρίχνω τη γέμιση και από πάνω
χτυπάω 1 αυγό με λίγο γάλα 2 κ. σούπας σπορέλαιο και 2 κ. σ. ζαχαρη….(για να κάνει κρουστά)
Ψήνουμε 50 λεπτά στις αντιστάσεις 200 β.
Για το φυλλο :
300 γρ αλεύρι γ. ο. χ.
Λίγο αλατι
2κ.σ.λαδι
2κ.σ.κρασι ασπρο
Νερό όσο πάρει…. Κάνουμε 5 μπαλακια… ανοίγουμε πολύ λεπτά φύλλα…. αλλιώς κρούστας….
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για γαλατόπιτα με πρόβειο γαλατάκι, χωρίς φύλλο, χωρίς κανονική ζάχαρη – σκέτη απόλαυση.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Efi Prentza-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στη κατσαρόλα ενάμισυ λίτρο γάλα πρόβειο, μια κούπα καλαμποκίσιο αλεύρι(μπορείτε να βάλετε και σιμιγδάλι) και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 4 αυγά (πολύ καλά χτυπημένα), 2 βανίλιες, ξύσμα από ένα λεμόνι και μια με μιάμιση κούπα ζάχαρη καρύδας ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλουμε(μπορείτε να βάλετε την ίδια ποσότητα σε κανονική ζάχαρη).
Λαδωνουμε ένα 38αρι ταψί, προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά,βάζουμε το μείγμα και από πάνω προσθέτουμε λίγη ακόμη φρυγανιά,κανέλα και λίγο λάδι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 50 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις.
Η γαλατόπιτα είναι έτοιμη. Καλή σας απόλαυση και καλή επιτυχία σε όσους το ψτιάξουν!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Efi Prentza-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”