Συνταγές
Γλυκίσμα – αρνάκι κοκκινιστό με κριθαράκι στην κατσαρόλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1, 5 κιλό αρνάκι κομμένο σε κομμάτια
180 ml ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κ.γ. πελτέ ντομάτας (σπιτικό εβαλα εγω)
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
4-5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δυο δαφνόφυλλα
Ζυμαρικά της επιλογής σας (εγώ έβαλα μανέστρα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζετε το αρνί από το ψυγείο 1 ώρα πριν το μαγειρέψετε, για να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου, το πλένετε και το ταμπονάρετε καλά με απορροφητικό χαρτί.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά, και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.
Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ½ λ επιπλέον. Προσοχή, μη καεί το σκόρδο
Προσθέτετε τα κομμάτια αρνιού και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό-μελί χρώμα απ όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ, (τον πελτέ τον ριχνετε πριν τη φρεσκια ντοματα, για να ψηθεί λίγο και να γλυκάνει), τη ζάχαρη, το ζωμό λαχανικών, το ξυλάκι κανέλας, και τους κόκκους μπαχάρι.
Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση η σάλτσα, μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 1 ώρα και 20 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνάκι και δέσει η σάλτσα του αρκετά
20 λ πριν γίνει το φαγητό το αλατοπιπερώνετε.
Εν τω μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σας, σε μπόλικο, κοχλαστό νερό, αλατισμένο με 1 κ.σ. χοντρό αλάτι, για πέντε λεπτά περίπου, τα σουρώνετε και τα ριχνετε μεσα στην κατσαρόλα με το αρνακι, που εχει ακομη λιγο ζουμακι, για να ψηθουν και τα ζυμαρικά
Οταν γίνει το φαγητό , θα πρέπει να εχει μείνει μονο με το λαδάκι του, χωρίς υγρασία
Αν θέλετε, μπορείτε να ριξετε τριμμένα τυρακια, πχ κεφαλοτυρι η ο,τι αλλο επιθυμειτε
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.