Συνταγές
Υπέροχη, αγαπημένη συνταγή για γλυκές λεπτές φλούδες πορτοκαλιού
Για επιδόρπιο πάνω στα κομμένα μήλα ταιριάζει υπέροχα, επίσης με γιαούρτι .
όταν το φτιάχνουμε βάζουμε και μια βανίλια προς το τέλος. Του χαρίζει πολύ.
Δε λείπει από τα γιορτινά τραπέζια. Καλές γιορτές σε όλες!
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
5 πορτοκαλια μεγάλα ακερωτα (βιολογικα) περιπου 250 γραμ φλούδα, βγαινει 500γραμ ζαχαρη 250 γραμ ΝΕΡΟ
Εκτελεση
Κκαθαριζουμε την φλουδα αφου την κοψουμε στα τεσσερα μεγαλα κομματια την κοβουμε λεπτα μπαστουνακια κ καθαριζουμε κ οσο ασπρο μερος μπορω ,το βαζουμε σε κατσαρολα με νερο να τα σκεπαζει κ μολις παρει βρασει το στραγγιζουμε κ επαναλαμβανουμε την διαδικασια 3φορες .
Στο τελος τοποθετούμε στην κατσαρολα με νερο την ζαχαρη 500γραμ ζαχαρη κ μολις παρει αρχισει ο βρασμος ριχνουμε τα πορτοκαλια κ το χυμο απο μισο λεμονι το αφηνουμε να βρασει οταν δεσει το τραβαμε στην ακρη
Επαναλαμβανουμε την ιδια διαδικασια βρασιματος κ την επομενη ημερα Το γλυκο αυτο το χρησιμοποιούμε για να διακοσμησουμε τα κεικ κ την πορτοκαλοπιτα κ.α.μπορουμε να κανουμε κ περισσοτερο για γλυκο κουταλιου εγω το στραγγιζω οταν ειναι να το χρησιμοποιησω σε καποιο γλυκο
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.