Συνταγές
Γλυκά φιογκάκια – ότι πρέπει για γλυκό την περίοδο της νηστείας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
180 γρ. νερό, 50 γρ. λάδι, 1/2 σφηνάκι ούζο, χυμό από 1 λεμόνι, 1/2 κτγ. αλάτι, 1/2 κτγ. ζάχαρη, 500 γρ. αλεύρι σκληρό.
Για το σιρόπι
200 γρ. νερό, 400 γρ. ζάχαρη, ξύλο κανέλα, 100 γρ. μέλι, καρύδια. Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε πρώτα – πρώτα το σιρόπι για να προλάβει να κρυώσει.
Σέ ένα σκεύος βάζουμε πρώτα τα υγρά και μετά σιγά – σιγά το αλεύρι. Τα δουλεύουμε έως ότου νά έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Την αφήνουμε για καμιά ώρα να ξεκουραστεί. Κάνουμε μπαλίτσες το ζυμάρι και το ανοίγουμε με τον πλάστη μας όσο πιο λεπτό γίνεται.
Το κόβουμε σέ λωρίδες και την κάθε λωρίδα σε 7 εκ. μάκρος.
Βρέχουμε λίγο τα δύο μας δάχτυλα και ενώνουμε το ζυμαράκι στο κέντρο. Έτσι σχηματίζουμε το φιογκάκι. Τα βάζουμε προσεχτικά πάνω σε λαδόκολλα.
Έχουμε βάλει σε μία μικρή κατσαρόλα 1 λίτρο καλαμποκέλαιο και όταν ζεστάνει ρίχνουμε ένα- ένα τα φιογκάκια. Μόλις τα βγάλουμε τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι και μετά τα βάζουμε σε μία πιατέλα.
Ρίχνουμε λίγο μέλι, κανέλα και καρύδια.
Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!