Συνταγές
Σήμερα φτιάξαμε γλυκά παξιμάδια πορτοκαλιού (νηστίσιμα) – απλά τέλεια
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι λάδι ( μισό ελαιόλαδο – μισό σπορελαιο)
1 ποτήρι ζάχαρη ( όχι εντελώς γεμάτο)
1 μπέικιν
1 βανίλια
2 κ.γλ κανέλα
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Μισό κ.γλ σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις… περίπου 800-850 γρ. ( Θέλουμε ζύμη μαλακή και εύπλαστη)
Σε μια βαθιά λεκάνη βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, την κανέλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού ανακατευοντας την σόδα
(Προσοχή!!!! Το ποτήρι πάνω από την λεκάνη γιατί αφριζει) κ όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 κομμάτια. Παίρνουμε ένα ένα κ φτιάχνουμε μπαστούνακια (όπως στην φωτογραφία) χαράζουμε (όχι ως κάτω)
πασπαλίζουμε με σουσάμι κ βάζουμε φούρνο!
Προσέχουμε!!!!!!
Στην αρχή ψήνουμε στους 160 για περίπου 40 λεπτά, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα κόβουμε κανονικά
Τα τοποθετούμε στο πλάι και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου ( ανάλογα τον φούρνο) να πάρουν χρώμα
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Κρητικά ολόγλυκα Παξιμαδάκια Με γεύση πορτοκάλι και αμύγδαλο
ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια λάδι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ψημένα αλεσμένα στο μουλτι
Ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουτάλι σούπας σόδα
1 κουταλιά μπεκιν
1 κιλό αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι. Ζυμώνουμε ζύμη μαλακή. Το χωρίζουμε σε τρεις μπακέτες και το βάζουμε σε λαδόκολλα σε ταψί.
Τα κόβουμε μέχρι κάτω σε φέτες και τα ψήσουμε αμέσως στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά. Τα βγάζουμε να κρυώσουν τα χωρίζουμε σε φέτες και τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς .
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : diavolnewss – Αγγελικη Μιχαλοπουλου