Chk
Γλυκά Κρουασανάκια με καραμέλα! Πόσο νόστιμα..
Γλυκά Κρουασανάκια με καραμέλα
Δείτε μια υπέροχη συνταγή με ζύμη που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας για τα πιο νόστιμα γλυκά κρουασανάκια με καραμέλα που έχετε δοκιμάσει. Πάνε τέλεια με τον καφέ.
Υλικά
Ζύμη για 21 κρουασάν
500 ml χλιαρό γάλα
Λίγο αλάτι
10-11 g μαγιά
3 αυγά
220 γρ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι
Μαλακό βούτυρο – 180 γρ
Για τη γέμιση
1 κουτί βρασμένο συμπυκνωμένο γάλα (καραμέλα)
Ψίχουλα για τη γέμιση
80 γρ. Μαλακό βούτυρο
150 γρ. αλεύρι
50 γρ ζάχαρη
Για επάλειψη
1 αυγό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε για μισή ώρα μέχρι να φουσκώσει η μαγιά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλάτι και τα αυγά και ανακατεύομε να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι. Τοποθετούμε τη ζύμη στο πάγκο της κουζίνας και συνεχίζοντας το ζύμωμα, προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο. Θέλουμε να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. Λαδώνουμε μία λεκάνη και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη μέχρι να φουσκώσει.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μαλακό βούτυρο. Το δουλεύουμε με τα χέρια και το κάνουμε ψίχουλα, που θα τα χρησιμοποιήσουμε για την γέμιση στην συνέχεια.
Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη μας, την χωρίζουμε σε είκοσι ένα κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια.
Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε φύλλο βάζουμε 1 κ.γ. ψίχουλα αλευριού και λίγο από την καραμέλα.
Κλείνουμε και τοποθετούμε σε ταψάκι.
Χτυπάμε το αυγό, αλείφουμε τα κρουασάν και πασπαλίζουμε με ψίχουλα αλευριού που έχουμε κρατήσει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν τα κρουασάν.
Καλή επιτυχία!
Δες το βίντεο με την εκτέλεση εδώ.
Δες κι άλλες συνταγές για γλυκά κρουασανάκια.