Συνταγές
Γλυκάκι τύπου μιλφέιγ πολύ ωραίο, εύκολο και γρήγορο!
Η Συνταγή είναι από Αρχοντούλα Στρογγυλού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρησιμοποίησουμε δυο πακέτα σφολιατίνια, δυο κρέμες ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ, 1.200ml γάλα φρέσκο πλήρες και 250γρ.φυτική κρέμα (έβαλα τη μισή γιατί η συσκευασία ήταν 500γρ.)
Χτύπησουμε τις κρέμες με 600ml γάλα την κάθε μία ξεχωριστά. Όταν είναι έτοιμες βάζουμε μια στρώση σφολιατίνια στο πυρέξ και από πάνω την μια κρέμα. Ξανά σφολιατίνια και μετά τη δεύτερη κρέμα.
Χτυπάμε την φυτική κρέμα σε σαντιγί και την στρώνουμε από πάνω . Τρίβουμε με τα δάχτυλα 6-7 σφολιατίνια που περίσσεψαν
ρίχνουμε με σουρωτήρι λίγη άχνη να καλυφθεί η επιφάνεια . Το βάζουμε ψυγείο να παγώσει καλά
Η Συνταγή είναι από Αρχοντούλα Στρογγυλού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Πεντανόστιμο μιλφέιγ με απλά υλικά!!!
Η Συνταγή είναι από κ. Theodwra Kermeniwth – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Υλικά
1 λιτρο γαλα
1 φλ τσ αλευρι
2 βανιλιες
2 φλ τσ ζαχαρη
1 φυτικη σαντυγι στο πρασινο κουτι
2 πακετα σφολιατινια
Εκτελεση
Χτυπαμε τη φυτικη σαντυγι κι τη βαζουμε στο ψυγειο. Απο το 1 κιλο γαλα, παιρνουμε 1 ποτηρι κι το υπολοιπο το βαζουμε σε μια κατσαρολα στη φωτια με τη ζαχαρη κι τις βανιλιες μεχρι να λιωσει η ζαχαρη κι να αρχισει να βραζει.
Σε ενα μπωλ ριχνουμε το 1 ποτηρι γαλα κι το αλευρι, κι ανακατευουμε μεχρι να ομογενοποιηθει κι να γινει χυλος. Μολις αρχισει να βραζει το γαλα, ριχνουμε το μιγμα γαλα+αλευρι κι ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα
Κατεβαζουμε απο τη φωτια, προσθετουμε 3 κσ σαντυγι, ανακατευουμε κι ξεκιναμε να στρωνουμε σφολιατινια σε ενα ταψακι ή ταπερ, αφου πρωτα τα εχιυμε κοψει στη μεση κατα μηκος
Τελος γαρνιρουμε με τη σαντυγι κι τριβουμε μπισκοτο για να στολισουμε το γλυκο
Η Συνταγή είναι από κ. Theodwra Kermeniwth – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.