Συνταγές
Ωραιότατο γλυκάκι με μπισκοτένια βάση και γλάσο καραμέλας
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1.5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
100 γρ βουτηρο λιωμμένο κρύο
1-2 κ σ μερέντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υλικά μαζί τα στρώνω σε ταψάκι με τσέρκι 24εκ και πατάω να στρώσουν καλά.Βαζουμε στο ψυγείο 10-15 λεπτά να παγώσει
Για την κρέμα
1 φυτική κρέμα πράσινη συσκευασία 500γρ
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε την φυτική κρέμα να αφρατέψει μετά προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάμε να ενσωματωθούν ! Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε
Για το γλάσο καραμέλας
200 γρ βραστό νερό
200 γρ ζάχαρη
4 κ.γ ζελατίνη σε σκόνη
3 κ.σ γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολητικο τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε την ζάχαρη να λιώσει ! Σε ένα φλιτζάνι του καφέ έχουμε ανακατέψει την ζελατίνη με λίγο από το βραστό νερό να διαλυθεί καλά
Αφού λιώσει η ζάχαρη κατεβάζουμε από την φωτιά και με προσοχή Ρίχνουμε το υπόλοιπο ζεστό νερό και ξαναβάζουμε στην φωτιά ανακατεύοντας με προσοχή γιατί πιτσιλάει μέχρι να γίνει λειο το μείγμα κατεβάζουμε και προσθέτουμε την ζελατίνη και την γλυκόζη και ανακατέυουμε να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει λίγο και να γίνει παχυρευστο σαν μέλι.
Συναρμολόγηση
Μέσα στην φόρμα πάνω από το μπισκότο στρώνουμε την κρέμα και από επάνω την παχυρευστη καραμελα! Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά! Εγώ διακόσμησα με καραμελωμένο ζαχαρούχο που το βαζουμε σε κορνε και κομμάτια καραμέλας
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.