Συνταγές
Πολύ σπέσιαλ το γιουβέτσι μοσχαράκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ελιά
Ντομάτα (φρέσκια, πελτές και κονκασέ)
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
3-4 σκελίδες σκόρδο
Κόκκινο κρασί
3-4 κόκκους μπαχάρι
Λίγο μπούκοβο
3-4 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλα
Μαϊντανός
Αλάτι-πιπέρι
Λάδι
Λίγο νεράκι
Κριθαράκι χοντρό
Τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κρέας μου σε λίγο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
Σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνω τους χυμούς ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ξύλο κανέλας, μπαχάρια, γαρύφαλλα, μπούκοβο, νεράκι.
Λίγο πριν το βγάλω ρίχνω και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας…
Σε προθερμασμένο φούρνο σε γάστρα ρίχνω το κρέας μου με την σάλτσα του, το κριθαράκι, προσθέτουμε λίγο αλατάκι και ανακατεύω.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180° στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
Ανά διαστήματα βγάζουμε και ανακατεύουμε . (Δεν θέλουμε να κολλήσει το κριθαράκι).
Δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε ξεσκεπάζουμε την γάστρα μου και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Λίγο πριν το βγάλω ρίχνουμε από πάνω μπόλικο τυρί τριμμένο. (Θέλουμε να λιώσει το τυρί).
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.