Συνταγές
Για να γλυκαθούμε ας φτιάξουμε κανταΐφι της τεμπέλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Αδραμάνη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλού κανταιφι
1βιταμ
200 γρ καρύδια
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές φρυγανιά
1 κουταλάκι κανέλα
για το σιρόπι
950 γρ ζάχαρη
600 γρ νερό
1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
Εκτέλεση:
Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αλέθουμε τα καρύδια χοντροκομμένα και ενώνουμε με τις 2 κουταλιές ζάχαρη , τη φρυγανιά και τη κανέλα.
Λιώνουμε το βούτυρο. Ξανοιγουμε καλά το κανταΐφι και ρίχνουμε επάνω το βούτυρο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια, βάζουμε στο ταψί το μισό , από πανω το μείγμα με τα καρύδια και μετά το υπόλοιπο κανταιφι.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μια ώρα μέχρι να αποκτήσει το χρυσάφι χρώμα.
Το βγάζουμε από το φούρνο, το κόβουμε και σιροπιαζουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Αδραμάνη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.