Γλυκα
Σήμερα θα σας δείξουμε ένα εύκολο γιαουρτογλυκό χωρίς ζάχαρη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ο καιρός ζέστανε και δεν θα μπορούσε να λείπει ένα ελαφρύ γιαουρτογλυκό χωρίς ζάχαρη
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
300 γρ. πτι μπερ χωρίς ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο
1 ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
150 ml. ζεστό νερό+150 ml. κρύο νερό
200 ml. κρέμα γάλακτος
200 γρ. γιαούρτι
300 γρ. πραλίνα φουντουκιού με στέβια
200 ml. κρέμα γάλακτος
200 γρ. γιαούρτι
150 γρ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουμε τα πτι μπερ στο Multi και τα αδειάζουμε σε ένα μπωλ. Αδειάζουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε.
Aπλώνουμε το μίγμα αυτό σε μία φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
Σε 150 γραμμάρια ζεστό νερό, διαλύουμε το ζελέ φράουλα. Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατατεύουμε.
Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μπωλ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ. Συμπληρώνουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού με στέβια, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και η μους είναι έτοιμη.
Απλώνουμε τη μους επάνω από τα μπισκότα στη φόρμα και την στρώνουμε.
Χτυπάμε τα 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε ένα άλλο μπωλ να γίνει σαντιγύ. Ενσωματώνουμε το γιαούρτι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σταδιακά, αδειάζουμε το μίγμα με το ζελέ και το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε την μαρμελάδα φράουλα, ανακατεύοντας.
Αδειάζουμε αυτή την κρέμα στο γλυκό, σκεπάζουμε τη φόρμα με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Μετά από αυτές τις ώρες, βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, την αφαιρούμε και στολίζουμε με τρίμματα από σοκολάτα με στέβια.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη και μπορείτε να απολάυσετε τώρα “γιαουρτογλυκό “. Καλή σας επιτυχία!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ με όλα τα βήματα:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics