Συνταγές
Γευστικό Cheesecake με Στέβια για όσους προσέχουν
Δοκίμασε να φτιάξεις αυτό το cheesecake με στέβια, χωρίς να αγχώνεσαι για τις θερμίδες που θα πάρεις! Δεν έχει καθόλου ζάχαρη αλλά η γεύση του θα σε καταπλήξει!
Υλικά
Για τη Βάση
300 γρ μπισκότα ολικής χωρίς ζάχαρη
150 γρ βούτυρο
1/2 κουταλάκι κανέλα
Για τη Κρέμα
30+30 ml νερό
10 γρ ζελατίνη σε σκόνη
400 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ κρυσταλλική στέβια 1:2
200 γρ κρέμα τυρί
300 γρ μαρμελάδα με στέβια
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την βάση του γλυκού μας, αλέθοντας τα μπισκότα στο μούλτι. Έπειτα βάζουμε τα αλεσμένα μπισκότα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στα μπισκότα το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Απλώνουμε το μείγμα σε μία φόρμα 38×26 εκατοστών και τα στρώνουμε καλά, φτιάχνοντας έτσι την βάση του γλυκού μας.
Συνεχίζουμε με την κρέμα και ανακατεύουμε την ζελατίνη με κρύο νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει. Κατόπιν, βράζουμε το υπόλοιπο νερό (30ml) και διαλύουμε το μείγμα ζελατίνης μέσα σε αυτό.
Στη συνέχεια, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την στέβια μέχρι να γίνουν σαντιγί.
Κατόπιν, ενσωματώνουμε το τυρί κρέμα και προαιρετικά δύο βανίλιες. Μετά, ρίχνουμε σιγά σιγά την χλιαρή ζελατίνη και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Τέλος, καλύπτουμε το γλυκό με την μαρμελάδα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν χρειαστεί δουλεύουμε την μαρμελάδα να μαλακώσει.
Το cheesecake με στέβια είναι έτοιμο! Λιγότερες θερμίδες για την ίδια περίπου γεύση ενός cheesecake! Τέλειο ακούγεται και είναι!
Δες αναλυτικά την συνταγή στο βίντεο :
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!