Συνταγές
Γευστικότατη τάρτα με κρέμα και νηστίσιμα πολύ εύκολα μπισκότα πορτοκαλιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη για τα δύο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 200 γρ σπορέλαιο με 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ και 1/2 κ.γ σόδα , 200 γρ χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από 1 πορτοκαλί. Προσθέτουμε 500γρ αλεύρι , 100gr νισεστε ζυμώνουμε καλά και με την μισή ζύμη φτιάχνουμε τα μπισκότα σαν ένα καρύδι .
Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα ( ή συνταγή βγάζει δύο ταψιά, σήμερα έφτιαξα την μισή ζύμη μπισκότα και την μισή μία τάρτα πορτοκαλί ), πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη άχνη και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180° βαθμούς για 20 λεπτά.
Για την τάρτα.
Από την μισή ζύμη που έμεινε, κρατάμε το 1/3 για της λουρίδες. Σε μία ταρτιέρα απλώνουμε με τα χέρια την ζύμη (απλώνετε εύκολα), τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Για την κρέμα πορτοκαλιού.
Σε ένα κατσαρόλακι ρίχνουμε 500 γρ χυμό πορτοκάλι , 5 κ.σ ζάχαρη, 5 κ.σ νισεστέ ,ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να γίνει κρέμα και προσθέτουμε 1κγ μαργαρίνη, 1 βανίλια. Μόλις κρυώσει
ρίχνουμε την κρέμα στην ταρτιέρα και από πάνω βάζουμε της λωρίδιτσες. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρη ωραία χρώμα.
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη άχνη.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.