Συνταγές
Νοστιμότατο και λαχταριστό γεμιστό ψωμάκι με αλλαντικά και τυριά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
αφράτο και απαλό σαν βαμβάκι Salami fluffy bread
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
250 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
125 ml φρέσκο γάλα χλιαρό, 25 γραμμάρια ζάχαρη,
5 γραμμάρια ξερή μαγιά, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 Αυγό σε θερμοκρασία δωματίου χτυπημένο,
60 γραμμάρια βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου,
τυριά τριμμένα διάφορα γκουντα, μοτσαρελα,, και σαλάμι η γαλοπούλα, σαλάμι σκορδατο, η πεπερονι, η παριζακι κομμένο σε μικρό καρεδακι.
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη Αναμειγνύεται όλα τα υλικά βάζουμε πρώτα το Αλεύρι το γάλα χλιαρό,, την Ζάχαρη, μαγιά, αλάτι, αυγό το χτυπαμε πρώτα με ένα πιρούνι, και σιγά σιγά ζυμώνουμε στο Χέρι η με μία ξύλινη κουτάλα.
Στο τέλος βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ζυμώνουμε ξανά και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο λίγο Αλεύρι μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη απο τα χέρια μάς.
το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα, έπειτα το βάζουμε στον πάγκο εργασίας και το ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλο το γεμιζουμε με σαλάμι και τα τυριά και το κλείνουμε καλά σαν πουγκί,να εγκλωβισουμε όλη την γέμιση μέσα
το γυρίζουμε με το μέρος που το κλείσαμε προς τα κάτω το ανοίγουμε λίγο με τον χοντρό πλαστη τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα
βάζουμε ένα ποτήρι όπως είναι στις φωτογραφίες στο κέντρο του ψωμιού και κόβουμε γύρω γύρω το ψωμάκι με ένα μαχαίρι η με το εξάρτημα που κόβουμε την πίτσα και και γυρίζουμε λίγο με τα χέρια μας το κάθε (πέταλο) και κάνουμε ένα σχέδιο σαν Ήλιο
πασπαλίζουμε απο πάνω λίγο σαλάμι ακόμα, μαζί με τυριά απο πάνω από το ψωμί
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.