Συνταγές
Γεμιστό μπουρέκι με λαχανικά – κάτι υγιεινό και χορταστικό να δίνουμε στα παιδάκια μας
Η Συνταγή είναι από Χριστιάννα Λαδά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
για το ζυμάρι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. γιαούρτι 5-10%
1 μεσαίο αυγό
170 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα πιπέρι
Μια πρέζα μυρωδικά (ρίγανη,θυμάρι κ.α)
1 αυγό για την επάλειψη
Υλικά για την γέμιση
250 γρ. τυρί φέτα
100 γρ βραβιερα
2 Κ.σ γιαούρτι
Πιπέρι
Τοματινια
Ελιές
* αν θέλετε βάζετε και πράσινη πιπεριά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ζυμάρι μας και τα χτυπάμε με τον γάντζο,
σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ζυμαράκι.
Έπειτα, βγάζουμε το ζυμάρι από τον κάδο, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην
άκρη για μισή ώρα, σε θερμοκρασία δωματίου, να ξεκουραστεί.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα τυριά μας και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι,
διαλύοντας την φέτα σε μικρά κομμάτια.
Με έναν πλαστή ανοίγουμε το ζυμάρι και γεμίζουμε με τα τυριά και τα λαχανικά της αρεσκείας μας .
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με ένα πινελάκι με το αυγό, που πριν έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολάκι με μια κ.σ νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στην μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς για 18 με 20 περίπου λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Χριστιάννα Λαδά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.