Συνταγές
Μια φοβερή ιδέα με φαντατικό αποτέλεσμα – γεμιστά ψητά μήλα τοποθετημένα σε βάση μηλόπιτας
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα ψητά μήλα
Αφαιρούμε από τα μήλα τους σπόρους με το ειδικό εργαλείο και τα καθαρίζουμε. Τα βάζουμε σε ένα ταψακι.
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε την γέμιση βάζοντας ψιλοκομμένα καρύδια, ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα, ζάχαρη μαύρη και κανέλα.
(Οι ποσότητες είναι ανάλογα με το πόσα μήλα θα ψήσουμε , τα υπολογίζουμε με το μάτι)
Γεμίζουμε τις τρύπες των μήλων που έκανε το εργαλείο με αυτό το μίγμα.
Περιχυνουμε σε κάθε μήλο λίγο μέλι και στιβουμε ένα πορτοκάλι.Τα βάζουμε στο φούρνο στους 170 αέρα για 40 λεπτά.
Για την μηλόπιτα
Χτυπάμε στο μίξερ δύο αυγά με 100 γρ.ζαχαρη μέχρι να αφρατεψουν πολύ καλά στη συνέχεια προσθέτουμε 100γρ. γάλα, 100 γρ. καλαμποκελαιο, δύο κουταλάκια γλυκού κανέλα, μια βανίλια, ένα μπαικιν και περίπου δύο κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
(ρίχνουμε πρώτα την μία και την δεύτερη σιγά σιγά ώστε να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή ούτε πολύ χαλαρή)
Στο τέλος ρίχνουμε και ανακατεύουμε στην ζύμη δύο μήλα καθαρισμενα και κομμένα σε μικρά κομματάκια.
Βουτυρωνουμε ένα τσερκι ή ταψακι 26 ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε σε προθερμαμενο φούρνο στους 170 για 35 περίπου λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη η μηλόπιτα και κρυώσει την γαρνίρουμε με σαντιγί , γλασαρουμε τα μήλα με ένα πινέλο με μαρμελάδα φράουλα και τα βάζουμε πάνω στην μηλόπιτα.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.