Συνταγές
Νοστιμότατο φαγητό και λαχταριστό! γεμιστά στην γάστρα και μια τάρτα βερίκοκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τά γεμιστά στην γάστρα
Άνοιξα τα γεμιστά και έφτιαξα την γέμιση.. Έβαλα μέσα τά σπλάχνα τους, όλα τα περνάω από το μουλτι. 3 ξερά κρεμμύδια, 1 καρότο , 1 πιπεριά κέρατο για περισσότερη γεύση, μισή κούπα από άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό, αυτά τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, λίγο σέλινο, 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας διότι δεν έβαλα πολλές ντομάτες, μισό νεροποτηρο ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το τέλος από πάνω, αλατοπιπερο ρίγανη, θυμάρι, 1 κουταλάκι του γλυκού μαραθοσπορο, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο σουμακ, πάπρικα γλυκιά, λίγο μπαχάρι.
Όλα τα υλικά της γέμισης τά βάζω στην κατσαρόλα να βράσουν για 15′ για να σωθούν λίγο τά υγρά τους. Στο τέλος έριξα και το ρύζι .
Για 10 γεμιστά,ω12 Κουταλιές της σούπας ρύζι γκλασε και ελάχιστο μπασμάτι. Γεμίζω, έκοψα και 2 πατάτες κομμένες στα τέσσερα, 1 ντομάτα τριφτη από πάνω πάλι λίγο αλατακι, λίγο ελαιόλαδο
βάζω το καπάκι της γάστρας, μέσα έριξα και 1 κούπα νερό. Ψήνω για 1 μισυ ώρα χωρίς να βγάλω καθόλου το καπάκι. Στους 190-200 αεροθερμο φούρνο.
Για την τάρτα βερίκοκο
Όλα τα χτυπάμε στο μπλέντερ τά υλικά.
3 αυγά, 150 γρμ ζάχαρη καρύδας, 150 γρμ γάλα εβαπορε λάιτ εγώ έβαλα, 150 γρμ καλαμποκελαιο 🌽 ή όποιος θέλει βούτυρο, 2 βανιλιες, λίγο κανέλα μια τσιμπια, και μια τσιμπια αλάτι, 2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ, μισό φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό, 1 κουταλιά της σούπας βρώμη, 1 φλυτανι του τσαγιού γεμάτο όμως αλεύρι γοχ.
Τά άλευρα τά ρίχνω προς το τέλος με το μπεικιν παουντερ και το αλάτι.
Θα χρειαστούμε και 10 βερίκοκα κομμένα στα δύο για από πάνω. Ψήνουμε για 30′ -35′ το πολύ, στους 180 αντιστάσεις. Όταν βγει ή τάρτα όποιος θέλει βάζει από πάνω λίγο άχνη ζάχαρη διότι λίγο τά βερίκοκα μπορεί να είναι ξινά. Εγώ δεν έβαλα πάντως!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.