Συνταγές
Καλοφτιαγμένα και πεντανόστιμα γεμιστά ορφανά με πολλά αρώματα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Αναστασια Βλαχου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΆ
Ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές Φλωρίνης, και αμπελόφυλλα!!!
Από μυρωδικά θα βάλουμε μαϊντανό, δυόσμο και μάραθο.
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά και 4 σκελίδες σκόρδο.
Τη ψίχα από τις ντομάτες, κολοκυθάκια και μελιτζάνες.
2 κσ πελτέ
αλάτι,πιπέρι και πολύ λάδι
Εκτέλεση
Από ρύζι υπολογίζουμε 1 κοφτή κουταλιά της σούπας για κάθε γεμιστό και για τα ντολμαδάκια και τους ανθούς περίπου 1 κ.γ.
Τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Να μην είναι πολύ πικτή η γέμιση από ρύζι .
Γεμίζουμε τα γεμιστά μας και με το υπόλοιπο υλικό τυλίγουμε τα αμπελόφυλλα μας και του ανθούς μας
Ρίχνουμε νερό στο ταψί μας να σκεπάσει τους ανθούς και τα ντολμαδάκια μας
Εγώ τα φτιάχνω από τη προηγούμενη ημέρα για να μελώσουν και να δέσουν τα αρώματα.
Βάζω το ταψί μου στο ψυγείο κα την άλλη μέρα να ψήνω σκεπασμένα με αμπελοφυλλα, λαδόκολλα κ αλουμινόχαρτο στους 200βαθμους για 90′
Στη συνέχεια τα ξεσκεπαζω κ τα ψήνω για άλλα 30′ για πάρουν χρώμα.
Ο χρόνος πάντα εξαρτάται από τη δύναμη που έχει ο φούρνος σας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Αναστασια Βλαχου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”