Συνταγές
Μοσχοβόλισε το σπίτι! Γεμάτα από …αρώματα και φοβερή γεύση γεμιστά μελομακάρονα με καρύδια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ καλαμποκέλαιο
125 γρ ζάχαρη
250 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 2 ακερωτα πορτοκάλια
150 γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ. σόδα
1 κ.σ. αμμωνία (Δε μυρίζει καθόλου μετά)
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
160 γρ καρύδια
850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΣΙΡΌΠΙ
400 γρ νερό
400 γρ ζάχαρη
400 γρ μέλι θυμαρίσιο
1/2 λεμόνι (χυμο)
1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σ’ένα μπολ το λάδι με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μ’ένα σύρμα να λιώσει λίγο η ζάχαρη, στη συνέχεια βάζουμε το μισό χυμό με μέσα την αμμωνία διαλυμένη κ με τον άλλο μισό χυμό τη σόδα διαλυμένη.
Προσθέτουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το σιμιγδάλι, τα καρύδια και τέλος το αλεύρι λιγο λίγο κοσκινισμενο.
Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη
Το σιρόπι το βράζουμε για 3′ λεπτά το ξαφρισουμε και στη συνέχεια το κρατάμε ζεστό στο 2 να είναι η εστία μας .
Τα μελομακάρονα κρύα και με το σιρόπι ζεστό που το διατηρούμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μελωθουν όλα
Στο σιρόπι βάζουμε 4 μεγάλα που έκανα εγω ή 6 μικρά. Τα γυρίζουμε 4 φορές και είναι τέλεια μελωμενα
Τα βάζουμε σε σίτα και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.
Ψήσιμο στους 170° Στον αέρα για 35′
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.