Συνταγές
Γεμιστά Καλαμαράκια, μαγειρεμένα στο φούρνο, σκέτο γλύκισμα!
Σήμερα φτιάχνουμε μαζί γεμιστά καλαμαράκια, με μία πολύ νόστιμη σάλτσα, μαγειρεμένα στο φούρνο. Πρόκειται για ένα οικογενειακό πιάτο, που μπορούμε να το φάμε το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα.
Υλικά
2 κρεμμύδια
1 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο
1 κουτάκι μπύρα μικρή
Αλάτι-πιπέρι
Πάπρικα
1 κουταλιά δυόσμο ξερό
200 ml σάλτσα ντομάτας
200 γρ ρύζι καρολίνα
Εκτέλεση
Αρχικά, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια ενώ κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια.
Στη συνέχεια, τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί σε καυτό ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με την μισή μπύρα και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τον δυόσμο, την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε.
Επιπλέον, ρίχνουμε το ρύζι, το μαϊντανό και σβήνουμε την φωτιά. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά.
Συνεχίζουμε και γεμίζουμε τα καλαμάρια μας με το ρύζι. Τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε σε ταψί, όπως δείχνει και το βίντεο.
Αν περισσέψει ρύζι το απλώνουμε στο ταψί.
Τέλος, περιχύνουμε λίγο λάδι, την υπόλοιπη μπύρα, λίγο νερό και ψήνουμε στους 170 Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 1 ώρα.
Έτοιμα τα γεμιστά καλαμαράκια μας! Κάντε το αυτό το Σαββατοκύριακο και θα μας θυμηθείτε! Καλή όρεξη!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!