Συνταγές
Γεμιστά – ένα νόστιμο λαδερό φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Σάκης Τετράδης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάω φυσικά αδειάζοντας τις τομάτες, βάζω σε ενα μεγάλο μπωλ ο, τι βγάζω από αυτές, μαζί στο ίδιο μπωλ βάζω λίγη ψίχα από την μελιτζάνα, πασπαλιζω με μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και το αφήνω στην άκρη.
Στην συνέχεια βάζω σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρω ελαφρά ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, όταν το κρεμμύδι “μαραθεί” βάζω και 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο, μετά ρίχνω την ψίχα και τον χυμό από τις τομάτες, όταν αρχίσει να βράζει βάζω φρέσκο πιπέρι και αλάτι
ρίχνω περίπου μισό κιλό ρύζι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά περίπου για 10 λεπτά, όταν το κατεβάσω από το μάτι ρίχνω μέσα ψιλοκομμένο τυρί, σήμερα έβαλα φέτα, τις περισσότερες φορές προτιμώ την γραβιέρα.
Σε κάθε τομάτα, πριν την γεμίσω, πασπαλιζω μέσα ελάχιστη ζάχαρη, προσοχή ελάχιστη και τριμμένο πιπέρι, στα υπόλοιπα, πιπεριές κτλ βάζω μόνο το πιπέρι.
Γεμίζω περίπου κατά τα 3/4 και ψήνω στους 180 βαθμούς, τα έβαλα περίπου 1 ώρα σε κλασικό φούρνο και περίπου 15-20 λεπτά στο τέλος σε αερόθερμο.
Σήμερα έβαλα και στην φριτέζα αέρος να δοκιμάσω πως θα γίνουν.
Νερό δεν βάζω ποτέ και πουθενά.
Ζεστά είναι πολύ νόστιμα, όταν κρυώσουν λίγο είναι ακόμα καλύτερα.
Η Συνταγή είναι από Σάκης Τετράδης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.