Connect with us

Συνταγές

Ένα πιάτο, πανδαισία γεύσεων – Γαλοπούλα ρολό τυλιγμένη με μπέικον, γεμιστή με φιστίκια Αιγίνης και σάλτσα μανιταριών

Published

on

Ένα πιάτο, πανδαισία γεύσεων - Γαλοπούλα ρολό τυλιγμένη με μπέικον, γεμιστή με φιστίκια Αιγίνης και σάλτσα μανιταριών

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Υλικά
800 γρ. γαλοπούλα στήθος
50 γρ. κρέμα γάλακτος
1 ασπράδι αυγού
140 γρ. μπέικον, κομμένο σε φέτες
20 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση
Στρώνουμε τη γαλοπούλα σε μία επιφάνεια κοπής, κόβουμε περιμετρικά και περισσότερο από το λεπτό μέρος του στήθους μέχρι να έχουμε 200 γρ. από το κρέας. Στον μίξερ τοποθετούμε τα τρίμματα της γαλοπούλας, το ασπράδι και αλέθουμε πολύ καλά μέχρι να πολτοποιηθεί το κρέας και να ομογενοποιηθεί με το ασπράδι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αλέθουμε ελάχιστα. Τοποθετούμε την πάστα γαλοπούλας σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα μείγμα.
Απλώνουμε σε μια επιφάνεια κοπής ένα φύλλο μεμβράνης και στρώνουμε τις φέτες του μπέικον ώστε να ακουμπούν η μια την άλλη στις άκρες. Τοποθετούμε το φιλέτο γαλοπούλας πάνω στο μπέικον και καλύπτουμε το κέντρο του με τη πάστα γαλοπούλας. Σηκώνουμε την άκρη της γαλοπούλας που βρίσκεται κοντά μας μαζί με το μεμβράνη και τη φέρνουμε πάνω από τη γέμιση, ώστε να ακουμπήσει την άλλη πλευρά.

Πιάνουμε τις 2 πλαϊνές άκρες της μεμβράνης και τυλίγουμε σφιχτά ρολάροντας με μικρές κινήσεις προς τα εμπρός. Όταν νιώσουμε πως το ρολό έχει γίνει αρκετά σφιχτό, τότε δένουμε τις 2 άκρες ώστε να διατηρήσουμε το σφιχτό τύλιγμα. Διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να σφίξει.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ένα κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο, προσθέτουμε κομμάτια κρέας και βάζουμε και το ρόλο και προσθέτουμε νερό ζεστό, 2 δάφνη να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα και μισή.

Εναλλακτικά αντί για μεμβράνη, τυλίγουμε με λαδόκολλα τη γαλοπούλα, και έπειτα καλύπτουμε πλήρως το ρολό με αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγο νερό που να φτάνει μέχρι το 1/3 του ρολού και ψήνουμε στον φούρνο στους 170 °C για 1 ώρα περίπου.
Βγάζουμε το ρολό από το νερό και αφαιρούμε την μεμβράνη. Στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί. Τοποθετούμε το ρόλο σε ένα σκεύος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα. Με το ζουμί φτιάχνουμε ένα συνοδεύτηκο (εμείς το λέμε πσες). Σε ένα πυρέξ βάζουμε 5 κίτρινες πίτες σε κομμάτακια μικρα και ψήνουμε σε προθερμάσμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου να γίνεται τραγάνα το ψωμάκι, σβήνουμε το φούρνο. Προσθέτουμε cramberi και φιστίκια, ρίχνουμε και το ζουμί με κομμάτακια κρέας, λίγο ρίγανη και θυμάρι και το αφήνουμε στο φούρνο ζεστό μέχρι να απορρόφηση το ζουμί.

Για την σάλτσα μανιταριών.
Υλικά :

300γρ μανιτάρια, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 50 γρ βούτυρο, 1/2 ποτήρι του κρασίυ λευκό κρασί, 200γρ ζωμό κοτόπουλο, 200 γρ κρέμα γάλακτος, 50γρ τυρί πεκορινο τριμμένο.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο για να λιώσει,ρίχνουμε

τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν – χρειάζονται περίπου 4 έως 5 λεπτά. Δεν χρειάζεται να ανακατεύετε συνεχώς, προσθέτουμε 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιούμενα και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το κρασί. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλο, την κρέμα και λίγο παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά. Η κρέμα γάλακτος για να μην κόψει πρέπει να μαγειρεύεται σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 – 3 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς (δεν πρέπει να γίνει μια σφιχτή σάλτσα).

Προσθέστε λίγο θυμάρι, αν χρειαστεί λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμη και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
Για της πατάτες. Βράσουμε της πατάτες, τα αφήνουμε να κρυώνουν και τα πατάμε πάνω λίγο με το χέρι. Σε ένα τηγάνι ζεστό βάζουμε λίγο βούτυρο και στρώνουμε της πατάτες, προσθέτουμε δεντρολίβανο και θυμάρι και ψήνουμε από της δυο πλευρές. Συνοδεύουμε το ρόλο. Στα σχόλια είναι οι φωτογραφίες από το μαγειρέματα.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές26 λεπτά ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές1 ώρα ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές16 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές18 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές20 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές22 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές5 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές5 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Exit mobile version