Γλυκα
Υπέροχη εύκολη πεντανόστιμη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Τελεια-απλοικη-πεντανοστιμη και εύκολη συνταγή για την ωραιότερη γαλατόπιτα που έχετε φάει
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
για την κρέμα
-900 γρ. γάλα φρέσκο
-190 γρ. ζάχαρη
-150 γρ. σιμιγδάλι χοντρό ή ψιλό ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
-1 βανιλέτα
-2 αυγά
-2,5 κουταλιές βούτυρο Κερκύρας
-ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
-κανέλα
για την επικάλυψη
-ζάχαρη άχνη ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
-κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα, ανακατεύουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη βανιλέτα, τη ζάχαρι και το ξύσμα.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε έως ότου να πήξει.
Αμέσως μετά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Χτυπάμε τα αυγά και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε.
Αφού βουτυρώσουμε ένα ταψί 20Χ20 εκατοστά, πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και κανέλα και αδειάζουμε την κρέμα.
Αφού αδειάσουμε την κρέμα και την στρώσουμε, πασπαλίζουμε πάλι με κανέλα και κομμάτια βουτύρου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο, και ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω- κάτω για 30 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρή άχνη και κανέλα.
Κάντε εγγραφή στο κανάλι και δείτε όλα τα βήματα της εκτέλεσης για “γαλατόπιτα χωρίς φύλλο “ στο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού