Συνταγές
Γίγαντες πρεσπών στην κατσαρόλα – εξαιρετικό φαγητό καλομαγειρεμένο και λαχταριστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
500 γρ γίγαντες
2 ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι άνηθο ( μας αρέσει πολύ)
3 καρότα
1 κούπα ελαιόλαδο
400 γρ ντομάτα τριμμένη και κατεψυγμένη από καλοκαιρινές ντομάτες
1 κ.σ. πελτέ
1 κύβο λαχανικών
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Τους γίγαντες τους έχουμε βάλει σε μπολ από τη περασμένη ημέρα για τουλάχιστον 12 ώρες.
Την άλλη μέρα τους πλένουμε 2 με 3 φορές και τους Βραζουμε στην αρχή για 10′
Πετάμε το νερό και προσθέτουμε πάλι ζεστό και τους Βραζουμε για άλλη 1 ώρα.
Χωρίς αλάτι γιατί το αλάτι δε τα βοηθάει, να βράσουν εύκολα.
Αφού δουμε ότι έχουν μαλακώσει σε μια άλλη κατσαρόλα Ρίχνουμε το ελαιόλαδο τα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, τα αφήνουμε για λίγο να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια βάζουμε τη κουταλιά το πελτέ, το ανακατεύουμε καλά.
Έτσι γλυκαίνει η ντομάτα βάζουμε και τη κατεψυγμένη ντομάτα .
Την αφήνουμε να διαλυθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε τους γίγαντες και το νεράκι από τη κατσαρόλα που τους βρασουμε , μαζί με 1 κύβο λαχανικών, τα καροτακια.
Και σε 10′ ρίχνουμε μέσα τον κομμένο άνηθο και το μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει η σάλτσα του
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.