Συνταγές
Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά! Βασιλόπιτα – Υγεία, αγάπη, χαμόγελο και δύναμη να είναι γεμάτη κάθε σας στιγμή
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 βούτυρο ανάλατο ή 1 ποτ.ηλιέλαιο καλά γεμάτο ή 250γρ φυτικό βούτυρο (Spry ή Βιτάμ)
1.1/2-2 ποτ.ζάχαρη (όσο γλυκό το θέλουμε)
5 αυγά μέτρια
1/2ποτ.. γάλα
3/4ποτ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα ενος πορτοκαλιού και λίγο λεμονιού
1/2κγ. σόδα
1/2κγ.κανέλα
1/4κγ. μαστίχα
1/2 κγ.γαρυφαλο
1 κγ.ανθόνερο
1 βανίλια
2-3 κγ.μπεικιν πάουντερ
1/3 ποτ.κονιάκ (70γρ.)
4 ποτ.αλεύρι ζαχαροπλαστικής ή για όλες τις χρήσεις (500γρ.)
1,1/2 ποτ. καρύδια και
αμύγδαλα σπασμένα αδρά
Για το πασπαλισμα ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ενα-ένα χτυπημένα ακόμη λίγο να ενωθούν.Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και την βάζουμε. Μετά τα υπόλοιπα υλικά εκτός το μπεικιν πάουντερ και αλεύρι,τα κοσκινίζουμε και τα βάζουμε στο τελος. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και καρυδιά ανακατεύουμεμεσπάτουλα.
Λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε στον πάτο του ταψιού λαδόχαρτο,το λαδώνουμε για να βγαίνει εύκολα από το ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμους αντιστάσεις για μια ώρα.
Αναποδογυρίζουμε για να είναι ίσιο από πάνω όταν θα το διακοσμήσουμε.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και στολίζουμε όπως θέλουμε.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.