Συνταγές
Βασιλόπιτα με χυμό πορτοκαλιού – Δεν θα την αλλάξεις ποτέ !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα φτιάχνουμε μία καταπληκτική σε γεύση βασιλόπιτα με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, που θα κάνεις για πολλά χρόνια! Δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Εγγυόμαστε για την γεύση της! Καλή Χρονιά και χρόνια πολλά με υγεία!
Υλικά
6 αυγά
Λίγο αλάτι
250 γρ ανάλατο βούτυρο
350 γρ ζάχαρη
50 ml κονιάκ
200 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι κανέλα
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την βασιλόπιτα μας, παίρνοντας ένα μπολ και χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι, με το μίξερ, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Στην συνέχεια, σε άλλο μπολ, ρίχνουμε το βούτυρο, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Συνεχίζουμε και ενσωματώνουμε ένα-ένα τους κρόκους. Έπειτα, προσθέτουμε το κονιάκ, τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει σφιχτό.
Εφόσον είναι έτοιμο το μείγμα μας, ενσωματώνουμε την μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
Ακολούθως, παίρνουμε μία αποσπώμενη φόρμα 26 εκατοστών, με αντικολλητικό χαρτί, στην οποία βάζουμε το φλουρί και έπειτα απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα μέχρι η βασιλόπιτα μας να ροδίσει. (Περίπου 45-50 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο). Επίσης προαιρετικά μπορούμε να αλευρώσουμε και βουτυρώσουμε την φόρμα μας.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όταν η βασιλόπιτα ροδίσει, ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα, αν έχει ψηθεί το εσωτερικό της. Αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμη!
Τέλος, την αφήνουμε να κρυώσει και στολίζουμε με άχνη και διακοσμητικά της επιλογής μας.
Η βασιλόπιτα μας είναι έτοιμη και πεντανόστιμη! Καλή χρονιά με υγεία!
Δες την εκτέλεση αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:
Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, πατώντας εδώ!
Δες στην σελίδα μερικές ακόμα συνταγές για βασιλόπιτα!