Συνταγές
Καλή Πρωτοχρονιά – Βασιλόπιτα
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
#χωρίς μίξερ
3 αβγά, μεσαία
150 γρ. γάλα
150 γρ. ηλιέλαιο( έβαλα λιωμένο βούτυρο)
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
3 γρ. μαχλέπι σπόρους
1 γρ. μαστίχα ( στο multi με 2-3 κσ από την ζάχαρη μαζί με το μαχλεπι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα!
Σε ένα μπώλ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το μαχλέπι, τη μαστίχα και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά
Μεταφέρουμε το μείγμα στην ειδική φόρμα σιλικόνης σε σχήμα Δεντράκι ή Αστέρι και ψήνουμε 40-50 λεπτά ( δοκιμή με μαχαίρι)
Ιδανικά τοποθετούμε τη φόρμα σιλικόνης σε ένα ταψί για να μπορέσουμε να τη μεταφέρουμε στον φούρνο
Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε το φλουρί
Περιχύνουμε με το λευκό γλάσο και στολίζουμε την βασιλόπιτα μας μόλις σφίξει λίγο το γλάσο , με χειροποίητα και όχι μόνο σχεδιάκια ζαχαρόπαστας
*Διακοσμούμε με σπόρια ροδιού
* Αντί γλάσου ,πασπαλίζουμε με άχνη
Λευκό Γλάσο :
170 γρ. λευκή Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100- 130 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Στην ζεστή κρέμα γάλακτος ( όχι πολύ καυτή γιατί θα κάψει την σοκολάτα ) ανακατεύουμε την Κουβερτούρα μέχρι να λιώσει
Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει ελαφρώς
*Αντί σπορέλαιο έβαλα βούτυρο φρέσκο , λιωμένο!
*Επίσης πρόσθεσα απο 1/2 φλ.τσ. φιλέ αμύγδαλα και καρύδια χοντροκομμένα , 4-5 κσ τρούφα σοκολάτας και από 3 κσ κράνμπερις και σταφίδες!
*Στόλισα με γλάσο λευκής σοκολάτας ,με χειροποίητα (όχι όλα) σχεδιάκια ζαχαρόπαστας και σπόρια ροδιού!
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.