Συνταγές
Μία εναλλακτική βασιλόπιτα αμυγδάλου – Ευτυχισμένο το νέο έτος
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
3 αυγά
300 ml ζάχαρη
200 γρ φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
ή 200 γρ αλεύρι + 2 κ.γλ. μπέικιν
2 βανίλιες σωληνάκια ή 1 κ.γλ. βανίλια υγρή
150 ml κρέμα γάλακτος
75 γρ λιωμένο βούτυρο (αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ αμυγδαλόπαστα τριμμένη στο ρεντέ (*Είχα αναρτήσει πριν από λίγο καιρό τη συνταγή για σπιτική αμυγδαλόπαστα. Πάρα πολύ εύκολη! )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς αντιστάσεις.
Χτυπάμε σε μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Προσθέτουμε τη φαρίνα ή το αλεύρι με το μπέικιν και μετά το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε στο μίγμα την τριμμένη αμυγδαλόπαστα. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε για 35-45 λεπτά ανάλογα τη φόρμα. Μια βελόνα πρέπει να βγαίνει στεγνή. Τη βγάζουμε από το φούρνο και μετά από 10 λεπτά μπήγουμε ένα νόμισμα ντυμένο με αλουμινόχαρτο και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και τυλίγουμε σε μεμβράνη. Διακοσμούμε με άχνη μετά από πολλές ώρες ή την επόμενη ημέρα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”