Συνταγές
Βάφλες σήμερα μια συνταγή για γλυκές και αλμυρές που ετοιμάζονται σε λίγα μόνο λεπτά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Elenfly Helenz– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Εφτιαξα 9 βάφλες
-2 αυγά
-1 ποτήρι γάλα
-50 γρ. βούτυρο λιωμένο το ρίχνουμε στο γάλα για να μη καίει
-2 κουταλιές καλαμποκέλαιο ή λάδι
-1 κουταλιά ζάχαρη
-αλάτι
-1 κουταλάκι μπέηκιν
-αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει για να γίνει ένας πολύ ρευστός χυλός
-αλμυρές για κλαμπ σάντουιτς
-2 βάφλες
Γέμιση
-ψητό μπιφτέκι ή λουκάνικο
-μαγιονέζα χειροποίητη
-μαρούλι
-κρεμμύδι
-ντομάτα
Γλυκές
-σιμιγδαλοκρέμα
-1 ποτήρι μεγάλο γάλα και 1/4 του ποτηριού ακόμη (400 ml.)
-3 κτσ. ζάχαρη
-1 βανίλια
-1/2 κρασοπότηρο σιμιγδάλι ψιλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις κάψει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τα υπόλοιπα υλικά.
Οταν πήξει και το βγάλουμε του ρίχνουμε 1 κουταλιά βούτυρο αγελάδος.
Ανακατεύουμε με σαντιγύ ή με γιαούρτι λίγο πριν το σερβίρουμε.
Εγώ έβαλα γιαούρτι.
Κομπόστα μήλα.
Βράζουμε 4 μήλα κομμένα σε κομματάκια με 5 κουταλιές ζάχαρη και με λίγη κανέλα, λίγο νερό στη χύτρα στο κατώτερο που μπορεί να πάρει για 5 λεπτά κατεβάζοντας τη φωτιά μόλις ξεκινήσει η βαλβίδα.
Σερβίρουμε τη βάφλα με κρέμα, επάνω βάζουμε μήλα και πετιμέζι αν έχουμε ή μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλα.
Τις βάφλες τις ρίχνω στην προθερμασμένη βαφλιέρα και τις αφήνω να ψηθούν για 12 λεπτά, για να γίνουν τραγανές.
Η συνταγή είναι από Elenfly Helenz – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς