Συνταγές
Αχλάδια κρασάτα στο φούρνο που τa απολαμβάνουμε εξαιρετικά με παγωτό βανίλιας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eva Gk -Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”
ΥΛΙΚΑ
0,5 l ιμιγλυκο κοκκινο
100ml.κερασι χυμό(δινει το υπεροχο κοκκινο χρωμα στο αχλαδι.
Αν θελετε το αχλάδι να βγει ανοιχτοχρωμο,δεν ριχνετε το χυμο κερασι,αλλα νερο.
1 kg αχλαδια.(βαζω αχλαδια που ειναι ακομα σφιχτα.τα Williams ειναι τα καλυτερα).
100γρ. Καστανη ζαχαρη(οποιος θελει ποιό γλυκο βαζει περισσοτερη). 1/2 λεμονι
1\2πορτοκαλι
1 βανιλια(καρπο)
1 ξυλο κανελας
5 γαρυφαλα
3μπαχαρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τα αχλάδια αφήνοντας μονο το κοτσανι και τα ριχνουμε σε νερο που εχουμε στιψει μεσα λεμονι,να μην μαυρισουν.
Ετσι τα αφηνουμε ολη φη νυχτα.
Με ενα μυτερο μαχαιρι βγαζουμε απο μεσα τα σπόρια.
Βαζουμε τα αχλάδια στη γαστρα.
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε το κρασι με τη ζαχαρη και γο χυμο ή νερο να ζεσταθουν.
Τριβουμε το πορτοκαλι και το λενονι στο τριφτη και το ριχνουμε στο κρασι.
Προσθετουμε τη βανιλια ,τη κανελα,τα γαρυφαλα και το μπαχαρι.
Αφηνουμε για 2-3 λεπτα μεχρι να λιωσει η ζαχαρη και ριχνουμε το μείγμα στη γαστρα.
Τα ψηνουμε στους 200 βαθμους να μαλακωσουν.
Οταν ειναι ετοιμα αφηνουμε το καπακι της γαστρας 1 εκατοστο ανοιχτο να φυγουν οι υδρατμοι.
Τα αχλαδια παραμενουν ετσι μεχρι να κρυωσουν.καλυτερα ολη τη νυχτα.
Την αλλη μερα,τα βγαζουμε και μαζευουμε το σιροπι.
Αν δεν εχει πηξει καλα το βαζουμε να βρασει για να δέσει.
Στο τελος ριχνουμε τα αχλαδια μεσα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eva Gk -Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”