Συνταγές
Αφρός πραγματικά το κέικ – τέλειο χρώμα, υλικά, φούσκωμα, όλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
1 κούπα καλαμοκελαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1 φακελάκι μπαικιν παουντερ
2 βανιλες
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά
Ρίχνουμε το λάδι σιγά σιγά
Ρίχνουμε το χυμό
Έχουμε ανακατεψη το μπαικιν παουντερ και τίς βανιλες στο αλεύρι και το ρίχνουμε λίγο λίγο το μισό. Βγάζουμε από το χυλό 6 κουταλιές της σούπας σε μία κούπα και ριχνουμε 2 κουταλιές της σούπας κακάο και 1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε στο μείγμα και το υπόλοιπο αλεύρι.
Στο τέλος σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μία μαριζ .
Έχουμε βουτυρωση την φόρμα και αλευρωσει
Ρίχνουμε το μισό χυλό στη φόρμα ρίχνουμε το μείγμα με το κακάο και από πάνω ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό .
Έχουμε προθερμανη τον φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις βάζουμε την σχάρα στην πρώτη θέση του φούρνου.
Ψήνουμε στη δική μου κουζίνα 1 ώρα και 10 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αφράτο αρωματικό και σίγουρα πεντανόστιμο κέικ χωρίς μίξερ – μία συνταγή εγγύηση.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Belibasaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
2,5 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι (ή Amita)
1 κούπα ηλιέλαιο
1 φακελακι μπεικιν παουντερ
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
Σταγόνες σοκολάτας και ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Όλα τα υλικά μαζί τα ανακατεύουμε με το χέρι. Δεν χρειάζεται μίξερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα.
Στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά αντιστάσεις πάνω κάτω.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Belibasaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”