Συνταγές
Αφράτο παστίτσιο με ωραία μπεσαμέλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό και 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
-4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-3 σκελίδες σκόρδο
-6 ντομάτες τριμμένες
-5 με 6 γαρυφαλάκια
-8 κόκκους μπαχάρι
-1 κομματάκι από ξύλο κανέλας
-2 φύλλα δάφνης
-αλάτι και πιπέρι
-ελαιόλαδο
-800 γρ. μακαρόνια νούμερο 5
-1 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
τριμμένη μυζήθρα, κεφαλοτύρι ,παρμεζάνα ,γκούντα
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
-ελαιόλαδο
-10 κουταλιές αλεύρι
-2 λίτρα γάλα
-2 αυγά
-αλάτι
-μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τα μπαχαρικά , όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί και το σκόρδο, κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να πιει τα υγρά, προσθέτουμε την ντομάτα, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά της η ντομάτα.
Κατόπιν ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό, το αφήνουμε να βράσει και να μείνει με τη σαλτσούλα του, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και το βάζουμε στην άκρη.
Σε βρασμένο και αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε όσο λέει η συσκευασία ή όσο μας αρέσει, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο ταψί, ρίχνουμε αρκετή ποσότητα των τυριών και τα ανακατεύουμε να πάει παντού.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αλεύρι, ανακατεύουμε να ψηθεί για δυο με τρία λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα να μην μας σβολιασει και φτιάχνουμε μια ρευστή μπεσαμέλ, ρίχνουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο .
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας γρήγορα.
Μέσα στη μπεσαμέλ ρίχνουμε μια κούπα από τα τυριά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τον κιμά πάνω στα μακαρόνια, 2- 3 βαθιές κουτάλες μπεσαμέλ και την τριμμένη κανέλα, με δύο κουτάλια ή με τα χέρια μας πλυμένα ανακατεύουμε να αναμιχθούν τα μακαρόνια με τον κιμά και τα στρώνουμε.
Ρίχνουμε την μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με τριμμένο γκούντα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 45-50 λεπτά να ροδίσει.
Η συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.