Συνταγές
Αφράτο κέικ μήλου και κανέλα – μοσχοβόλησε όλη η κουζίνα
Η Συνταγή είναι από ελενη τσιουκανη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Υλικά:
2 μήλα
50 γρ.καστάνη ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
4 αυγά
400 γρ.ζάχαρη
200 ml αραβοσιτέλαιο
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε αρχικά σε φέτες τα δύο μήλα.
Τοποθετούμε τις φέτες από τα μήλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
Στη συνέχεια,τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από τα μήλα με τη ζάχαρη και τη κανέλα.
Κατόπιν σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Έπειτα,κοσκινίζουμε το αλεύρι,το μπέικιν και τις βανίλιες.Δουλεύουμε μέχρι το μείγμα μας να μετατραπεί σε μια ζύμη.
Στη συνέχεια, απλώνουμε τη μισή ζύμη σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Τοποθετούμε τα μήλα και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει (περίπου 50 λεπτά).
Ελέγχουμε στο ενδιάμεσο με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
Τέλος,όταν είναι έτοιμο το κέικ μας,ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από ελενη τσιουκανη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.