Γλυκα
Αφράτο Κέικ καρότου με σοκολάτα που Δεν θα μείνει ψίχουλο
Υλικά 1 φλ. ψιλοτριμμένο καρότο 1/2 φλ. κακάο 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γλ. σόδα 2 πρέζες αλάτι 150 γραμ. βούτυρο 1½ φλ. ακατέργαστη ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά 2 βανίλιες 1 φλ. γάλα Για το γλάσο σοκολάτας 120 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη 60 γραμ. βούτυρο σε κομματάκια 1 κ.γλ. […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εκτέλεση
Για το κέικ καρότου με σοκολάτα, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε φόρμα για κέικ με τρύπα στην μέση.
Κοσκινίζουμε το κακάο, το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά να κρεμώσουν. Ένα-ένα ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες. Προσθέτουμε εναλλάξ τα κοσκινισμένα υλικά και το γάλα. Προσθέτουμε το καρότο και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 45-50′ μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για το γλάσο σοκολάτας
Λιώνουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα, το βούτυρο και το μέλι. Αποσύρουμε μόλις λιώσει. Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, με κουτάλι περιχύνουμε το κέικ καρότου με το γλάσο σοκολάτας.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : argiro