Συνταγές
Αφράτο ζυμωτό ψωμάκι με μπόλικο σουσάμι και το γυαλίζουμε με ελαιόλαδο…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Χειροποίητη νοστιμιά που όπως και αν το φτιάξεις, σίγουρα θα είναι πετυχημένο και πεντανόστιμο και δε θα το μετανιώσεις το συγκεκριμένο ζυμωτό ψωμάκι.
Η συνταγή είναι από Σοφία Παπα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα σε λεκάνη 1 κιλό αλεύρι περίπου, κίτρινο αλεύρι για ζύμωμα και λίγο για όλες τις χρήσεις, (γίνεται πιο αφράτο έτσι).
Προσθέτουμε μια κουταλιά ζάχαρη, 1 φακελάκι ξηρή μαγιά και ανακατεύω. Έπειτα 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι ξύδι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το ανάλογο χλιαρό νερό, ζυμώνοντας να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Λίγο λάδι στο λεκανάκι που έχω τη ζύμη και σκέπασα με καπάκι.
Αφησα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Ξαναζυμώνουμε αφού χώρισα τη ζύμη σχηματίζοντας φρατζολάκια.
Τοποθετήσαμε σε ταψί με λαδόχαρτο, σκέπασα και άφησα ξανά τη ζύμη να γίνει.
Έψησα σε καυτό φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.
*Οταν πάρει χρώμα το ψωμί, το περνάτε με βρεγμένο πανάκι με νερό και το σκεπάζετε με λαδόχαρτο ώσπου να ψηθεί. Όταν το βγάλετε απ το ταψί, το περνάτε με το ίδιο βρεγμένο πανάκι με ελαιόλαδο.
Η συνταγή είναι από Σοφία Παπα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Εδώ είναι το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.