Συνταγές
Υπέροχο αφράτο κέικ σοκολάτα όλο νοστιμιά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-5 αυγά
-1 κούπα ζάχαρη
-1 κούπα καλαμποκέλαιο
-1 κούπα χυμό πορτοκαλί
-1 σακουλάκι φαρινάπ
-1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπησα καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν, έριξα το λάδι, το χυμό, και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και τις βανίλιες.
Έβαλα 3 κτγ. κακάο με λίγο από το μίγμα σε μια κούπα, το ανακάτεψα να πάρει ωραίο χρώμα και το έριξα στο υπόλοιπο μίγμα.
Έψησα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.
Από πάνω έριξα τριμμένη σοκολάτα πριν κρυώσει το γλυκό.
Έγινε πολύ αφράτο και γευστικό, οι καλεσμένοι μου το τιμήσαμε και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό.
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αφράτο, γευστικό κέικ βουτηγμένο σε σοκολάτα και καρύδα από ΤΖΕΝΗ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΟΥ!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
-6 αυγά
-200 γρ. ζάχαρη
-180 γρ. αλεύρι φαρινάπ
-60 γρ. κορν φλάουερ
-30 γρ. λιωμένο ζεστό βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά σε κρέμα.
Ρίχνουμε την ζάχαρη σε δόσεις.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετούμε το μίγμα στην λαδόκολλα στο ταψί.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
ΓΛΑΣΣΟ
ΥΛΙΚΑ
-600 γρ. καρύδα
-1000 γρ. άχνη ζάχαρη
-180 γρ. κακάο
-50 γρ. βούτυρο
-200 ml. γάλα
τα βράζουμε 2 λεπτά
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Κόβουμε το κρύο κέικ σε ότι κομμάτια θέλουμε, τα βουτάμε στην κρύα σοκολάτα και τέλος σε καρύδα.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”