Συνταγές
Αφράτη και νόστιμη μηλόπιτα με σιρόπι που μυρίσει το σπίτι κανέλα και μήλο
Η Συνταγή είναι από Καίτη Νίνου-Χατζηζαχαρία / “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.
Υλικά:
3 μήλα
1 κούπα αλεύρι φαρινάπ
1/2 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
125 γραμ. βιτάμ
1/2 κουταλάκι Μπέικιν Πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
2 βανίλιες
1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικά)
Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
70 γραμ. μαργαρίνη
Κανέλα
1 φλούδα λεμόνι
και άχνη ζάχαρη για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το ένα μήλο και το κόβουμε σε κυβάκια.
Τα άλλα δύο σε φέτες και τα πασπαλίζουμε με λίγες σταγόνες λεμόνι για να μη μαυρίσουν, όσο θα περιμένουν τη σειρά τους.
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τ’ αβγά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μαλακά με σπάτουλα σιλικόνης, προσθέτουμε τις βανίλιες, τη κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το κονιάκ.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα ή ταψί Νο 23 και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε καλά τη φόρμα και ρίχνω τα κομματάκια του μήλου.
Από πάνω, προσθέτουμε το μίγμα, στρώνω ομοιόμορφα και βάζουμε τις φέτες από τα άλλα 2 μήλα, γύρω γύρω, κάνοντας ένα σχέδιο,
αφήνοντας στην επιφάνεια, έξω από το μίγμα, να φαίνεται, ένα μέρος του μήλου.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40΄ λεπτά.
Σε μικρό κατσαρολάκι βράζουμε το σιρόπι για 5΄ λεπτά και μόλις γίνει η μηλόπιτα και την βγάλουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Το κέικ θα ποιεί όλο το σιρόπι, αμέσως.
Αφήνουμε να σταθεί 1/4 της ώρας.
Όταν την σερβίρουμε , πασπαλίζουμε με λίγο άχνη και κανέλα.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Καίτη Νίνου-Χατζηζαχαρία”
Η Εκτέλεση είναι από Ουρανία Καρδάμη – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.