Συνταγές
Πανεύκολες, πεντανόστιμες και πολύ αφράτες παστούλες
Η Συνταγή είναι από κ. Theodwra Kermeniwth– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
9 αβγα
270γρ ζαχαρη
2γρ αλατι
2 βανιλιες
100γρ κορν φλαουερ
100γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
50γρ κακαο
40γρ βουτυρο λιωμενο
Εκτελεση παντεσπανι σε τσέρκι 30χ35 (τοποθετημένο μέσα στο ταψί).
Χτυπαμε τα αβγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν, αλατι, βανιλιες, επειτα ριχνουμε 2 φορες κοκκινισμενα αλευρι, κορν φλαουερ κι κακάο, ανακατευουμε με μια τρυπητη κουταλα κι τελος το βουτυρο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμους για 35 λεπτα περιπου πανω κατω αντιστασεις. Βγάζουμε 3 παντεσπανια. Το ψηνουμε κι μετά το χώριζουμε στα τρία
Χρησιμοποίησουμε μόνο τα δύο παντεσπάνια
Υλικά για τη μους
1000γρ φυτική σαντιγί (πράσινο κουτί)
600γρ αλειμμα sissini κρέμα κακάο με φουντούκι
Θα το βρείτε στα Μάρκετ Ιν και στον Σκλαβενίτη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί μέχρι να σφίξει, λιώνουμε το αλειμμα σε μπαιν μαρί και το προσθέτουμε στη σαντιγί. ΠΡΟΣΟΧΗ θέλει πολύ λίγο ανακάτεμα με μια μαρίζ γιατί η σαντυγι κόβει. Το πολύ 10 δευτερόλεπτα.
Υλικά για το σιρόπι
200γρ ζάχαρη
200ml νερό
Λίγο χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
Βράζουμε για 3 λεπτά κι στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού
Υλικά για τη γκανάζ
250 γρ κουβερτουρα
200ml γάλα
3 κσ σπορέλαιο για να γυαλίσει
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα κι μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτιά κι προσθέτουμε τη κουβερτουρα. Τέλος το σπορέλαιο.
Για τη διακόσμηση
Σαντιγί φυτική στο πράσινο κουτί
Κερασάκι γλασσε
Η Συνταγή είναι από κ. Theodwra Kermeniwth– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.