Ορεκτικα
Όσοι θα δοκιμάσουν αυτές τις αφράτες μπουκιές θα σας ζητήσουν σίγουρα την συνταγή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Οι πιο ιδανικές μπουκιές για ένα τραπέζι…..που υπάγονται…..σε άλλο level! Αυτες οι ζυμες ειναι μοναδικες και με σιγουρη επιτυχια!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
-1 ξηρή μαγιά
-1 κουταλιά ζάχαρη
-200 ml. γάλα
-200 ml. νερό
-90 ml. λάδι
-600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
-λίγο αλάτι
-χαβιάρι Φιλετοπιπεριάς (foodaholics.shop)
-κίτρινο τυρί τριμμένο
-1 αυγό
-σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού διαλύσουμε στο γάλα τη ζάχαρι και τη μαγιά, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε με το λάδι.
Προσθέτουμε στο μπωλ το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζοντας το ανακάτεμα συμπληρώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι έως ότου να γίνει ζύμη.
Δουλεύουμε τη ζύμη στον πάγκο.
Οταν είναι έτοιμη, την βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπωλ και αφού το σκεπάσουμε με πετσέτα, αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά.
Κατόπιν, την δουλεύουμε για λίγο ακόμα και την κόβουμε σε 8 κομμάτια.
Αφού λαδώσουμε τον πάγκο, ανοίγουμε τα κομμάτια της ζύμης σε φύλλα.
Απλώνουμε μία κουταλιά χαβιάρι στα φύλλα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί.
Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό.
Τοποθετούμε τα ρολό σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Με την σπάτουλα, κόβουμε τα ρολό σε πάχος περίπου 2 δάχτυλα.
Χτυπάμε το αυγό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα ρολό.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για “μπουκιές” και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics