Συνταγές
Αφράτα Τυροστριφτάρια με την πιο απλή ζύμη!
Τα τυροστριφτάρια είναι από τα αγαπημένα μου ορεκτικά. Μπορώ να τα φτιάχνω κάθε εβδομάδα και μου αρέσει να τα παίρνω μου στη δουλειά για κολατσιό. Δοκίμασε τα και εσύ! Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσουν πολύ.
Υλικά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml γάλα
150 ml ηλιέλαιο
1 αυγό
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
400 γρ φέτα
Εκτέλεση
Στην αρχή, διαλύουμε σε ένα μπολ την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Στην πορεία προσθέτουμε το λάδι, το αυγό, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Κατόπιν, βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε. Κατόπιν, ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
Στη συνέχεια, βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά για να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας την πλάθουμε ελαφρώς, την χωρίζουμε σε δύο μέρη, τα οποία ανοίγουμε σε δύο φύλλα.
Πάνω στο ένα φύλλο απλώνουμε την σπασμένη φέτα ενώ σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες με πάχος ένα δάχτυλο.
Τις κόβουμε στην μέση και τις στριφογυρνάμε, όπως δείχνει και τ0 βίντεο της συνταγής.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού. Τέλος, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Έτοιμα τα τυροστριφτάρια μας! Το καλύτερο πρωινό!
Ακολουθεί το βίντεο με τη συνταγή αναλυτικά:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!