Συνταγές
Αφράτα τυροπιτάκια με σουρωτή που κρατάνε πολύ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ένα ποτήρι γάλα χλιαρό
Ένα ποτήρι σουρωτη σόδα
Ένα ποτήρι ηλιέλαιο
Δύο κσ ζάχαρη άχνη
Ένα κγ αλάτι
Μια μαγια ξέρει 9 γρ
Ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό κιλό φέτα και μισό κουπάκι γιαούρτι αυγά και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ρίχνουμε το γάλα με την ζάχαρη την μαγιά ανακατεύουμε ρίχνουμε το λάδι την σουροτη τό αλεύρι τό αλάτι και ζυμονουμε
τό αφήνουμε μια ώρα μετά πλάθουμε τα ψήνουμε σε εκατό ογδόντα βαθμούς κελσίου αέρα μέχρι να ροδισουν τα αληφουμε με κρόκο και λίγο γάλα και σουσάμι
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αφράτα και λαχταριστά τυροπιτάκια με σουρωτή.
Η Συνταγή είναι από κ. Αφροδίτη Λόκου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 ποτήρι σουροτι
2 κσ ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μαγιά ξέρει 9 γρ
1 κιλο αλεύρι
Εκτέλεση :
Χτύπαμε την ζάχαρη με το γάλα χλιαρό και την μαγιά ρίχνουμε το λάδι την σόδα το αλάτι το αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μαλάκια την αφήνω 1 ώρα μέσα βαζουμε τυρί και κεφαλοτυρι το αλείφουμε με κρόκο και λίγο γάλα και σουσάμι
Τα ψήνουμε σε εκατό ογδόντα βαθμούς Κελσίου αέρα μέχρι να ροδίσουν το αλεύρι μπορεί να μην το πάρει όλο
Η Συνταγή είναι από κ. Αφροδίτη Λόκου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.