Συνταγές
Αφράτα, τραγανά απέξω και μαλακά-μαστιχωτά στο εσωτερικό τους!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Και γίνονται τόσο εύκολα!
Η Εκτέλεση είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 15 ΚΟΥΚΙΣ
120 γρ βούτυρο-θερμοκρασία δωματίου (έβαλα ελάχιστα στα μικροκύματα προσέχοντας να μή λιώσει)
1 αυγό-θερμοκρασία δωματίου-έβαλα μεγάλο
240 γρ αλεύρι γ.ο.χ-κοσκινισμένο
75 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
75 γρ ζάχαρη καστανή (πολύ λεπτή – η καλύτερη είναι σαν άμμος)
½ κτγ σόδα
½ κτγ αλάτι
1 κτγ βανίλια (υγρή ή βανιλέτα ή 2 βανίλιες κάψουλες)
170 γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας (τα 140 γρ μέσα στη ζύμη -τα υπόλοιπα για στόλισμα)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε 5-6 λεπτά βούτυρο και ζάχαρες σε κουζινομηχανή ή με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε αυγό και χτυπάω 2-3 λεπτά σε ενιαίο μίγμα. Ρίχνουμε βανίλια και αλάτι.
Ρίχνουμε τη σόδα στο αλεύρι και το προσθέτω σε 2-3 δόσεις. Χτυπάμε ελάχιστα απλώς να ενωθούν τα υλικά.
Τέλος ανακατεύω μέσα τις σταγόνες σοκολάτας.
Αδειάζουμε τη ζύμη πάνω σε μεμβράνη, τυλίγουμε να καλυφθεί και βάζουμε στο ψυγείο.
Μπορείς να την αφήσεις και 48 ώρες, γίνεται καλύτερη λένε.
Δεν είχα την υπομονή να περιμένω και μετά από 1 ½ ώρα έκανα τη δοκιμή.
Προθέρμανα το φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις.
Έβγαλα ένα μέρος της ζύμης από το ψυγείο.
Είχε αρχίσει να παγώνει και ήταν αρκετά σφιχτή αλλά μπορούσα να πλάσω μπαλάκια.
Ζύγισα 46 γρ ζύμης για το κάθε μπαλάκι, σαν μεγάλα καρύδια το καθένα.
Πάνω σε κάθε μπαλάκι σφήνουμε σα 6-7 δάκρυα σοκολάτας.
Έψησα 15 λεπτά ακριβώς. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ!
Τα άφησουμε 5 λεπτά να κρυώσουν πάνω στο ταψί και στη συνέχεια τα μετέφερα σε σχάρα. Όσο κρυώνουν σφίγγουν.
Την παρουσίασε πολύ αναλυτικά ο Δημ.Παπαζυμούρης στο Caruso.gr κι εγώ απλώς την ακολούθησα πιστά. Είναι τα τέλεια αμερικάνικα Chocolate Chip Cookies!
Η Εκτέλεση είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.