Ξεχωριστα
Αφράτα Τηγανόψωμα φούρνου, χωρίς λάδια, με φανταστική γέμιση τυριών!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σου αρέσουν τα τηγανόψωμα αλλά θες να αποφύγεις τα πολλά λάδια; Δοκίμασε αυτή την ξεχωριστή συνταγή και θα απολαύσεις υγιεινά και πεντανόστιμα τηγανόψωμα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
για το ζυμάρι
900 γρ. αλεύρι
500 ml. νερό χλιαρό
1 φάκελο μαγιά ξηρή
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
χλιαρό νερό
για τη γέμιση
300 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. ανθότυρο τριμμένη
200 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, την μαγιά, το αλάτι, και ανακατεύουμε λίγο με τα χέρια μας. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ζυμώνουμε κατόπιν τη ζύμη με το χέρι μας και όταν είναι έτοιμη, την αλείφουμε με ακόμα λίγο ελαιόλαδο. Την πλάθουμε σε σχήμα μπάλας, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά να φουσκώσει.
Ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε ένα αυγό. Ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια, βγάζουμε μετά από τα 40 λεπτά τη ζύμη και αλευρώνουμε τον πάγκο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια τα οποία ανοίγουμε με τα χέρια μας.
Βάζουμε ποσότητα από το μίγμα των τυριών στο φύλλο που ανοίξαμε και πασπαλίζουμε αλάτι επάνω από τα τυριά. Κλείνουμε το φύλλο μαζεύοντας τις άκρες. και το γυρίζουμε ανάποδα.
Αλευρώνουμε ένα ταψί.
Με τα χέρια μας ανοίγουμε το τηγανόψωμα σε μέγεθος όσο του ταψιού.
Βάζουμε το φύλλο στο ταψί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 200 έως 220 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 20 λεπτά.
Με την ίδια διαδικασία φτιάχνουμε και ψήνουμε και τα υπόλοιπα δύο τηγανοψώματα.
Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όταν τα σερβίρουμε σε πιάτο, τα αλείφουμε με πινέλο και με το μίγμα του λαδόνερου για να διατηρείται το τηγανόψωμα μαλακό και αφράτο.
Τα τηγανόψωμα είναι έτοιμα! Καλή απόλαυση!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού