Συνταγές
Πάρα πολύ ωραία. Είναι αξεπέραστα και τα πιο αφράτα πεϊνιρλί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή από “Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1⅓ κούπας φρέσκο γάλα χλιαρό, 60 γραμ. μαγιά νωπή ή 2 φακ. ξερή
1 κγ κοφτό αλάτ, 1κγ ζάχαρη , 4 κ.σ ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
γκούντα τριμμένη,
200γρ ρεγατο τριμμένο, 100γρ γκούντα τριμμένο, 100γρ κρέμα τυρί
4 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένες
4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένες, αυγά, σάλτσα
βούτυρο για επικάλυψη
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.
Ρίχνουμε 3 κουταλιές αλεύρι και κάνουμε ένα χυλό.
Τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τον αφήνουμε 15′ να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, στο χυλό με τη μαγιά και τα ζυμώνουμε, σε ζύμη απαλή και ελαστική.
Το αλεύρι μπορεί να μην το πάρει όλο.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε 30′ να διπλασιαστεί στο φούρνο. Ανάβουμε το φούρνο στους 50° βαθμούς για 5 λεπτά το σβήνουμε και μετά βάζουμε την ζύμη μέσα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε οβάλ φιλαράκια
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και την τοποθετούμε στης άκρες του φύλλου σχηματίζουμε μικρές βαρκούλες, βάζουμε και στο κέντρο. Στα τρία έβαλα αυγό 5 λεπτά πριν να τα βάλουμε από το φούρνο και στα άλλα έβαλα σάλτσα ντομάτα, πιπεριές, ελιές και τυριά.
Τα αραδιάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένη ταψί ή σε λαδόκολλα με λίγο σιμιγδάλι ψιλό, τ’ αφήνουμε να στάθουν 15′ να ανέβει η ζύμη και ψήνουμε στους 190°C για 20′ περίπου, να ροδίσουν καλά.
Αλείφουμε με λίγο βούτυρο 5 λεπτά πριν να τα βγάλουμε να μυρίζει το βούτυρο και να γίνονται πολύ γευστικά. Στα σχόλια είναι οι φωτογραφίες από το πος τα φτιάξουμε.
Η συνταγή από “Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”