Συνταγές
Αφράτα κουλουράκια με ινδοκάρυδο
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
1 πακέτο ξηρή μαγιά
1 φλιτζάνι γάλα (250 ml)
⅓ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη (60 γρ.)
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη (60 γρ.)
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
600 γραμμάρια αλεύρι
για την επικάλυψη
½ κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο τριμμένη καρύδα (100 γρ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ ρίχνουμε την μαγιά μαζί με το ελαφρώς χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ελαφρώς λιωμένο βούτυρο και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και να μην κολλάει πλέον στα χέρια μας.Την τοποθετούμε στο αλευρωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Επειτα την κόβουμε σε κομμάτια βάρους περίπου 40 γραμμαρίων η καθεμία. Τα πλάθουμε στο σχήμα που μας αρέσει και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολα. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστούν ξανά για περίπου 20 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν και με ενα πινέλο τα περνάμε με ζαχαρούχο γάλα και τα κυλάμε στην τριμμένη καρύδα.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρεσουν!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.