Συνταγές
Αφράτα, Γλυκά Τσουρέκια με ζαχαρούχο!
Είναι από τα πιο αφράτα, γευστικά και νόστιμα τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα, που έχετε δοκιμάσει! Καλή απόλαυση!
Υλικά
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
100 γρ ζάχαρη
225 ml νερό
200 γρ ζαχαρούχο γάλα
2 αυγά
1 κουταλάκι μαχλέπι
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι κακουλέ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
700 γρ αλεύρι για τσουρέκια
100 γρ βούτυρο
Κρόκο αυγού
Αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
Ξεκινάμε διαλύοντας την μαγιά και 1 κουταλιά ζάχαρη στο χλιαρό νερό. Στην συνέχεια, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα αυγά, το μαχλέπι, τις βανίλιες, το κακαουλέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αρωματίζουμε με το ξύσμα από το πορτοκάλι.
Κατόπιν, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη. Έπειτα, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και δουλεύουμε να το απορροφήσει. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 2 ώρες να ξεκουραστεί.
Όταν είναι έτοιμο το πλάθουμε ελαφρώς το χωρίζουμε σε 3 μέρη, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω. Τα κάνουμε κορδόνια και δίνουμε σχήμα από τσουρέκι.
Προαιρετικά το βάζουμε σε φόρμα 35×15 εκατοστά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για ακόμα 1 ώρα να φουσκώσει.
Στην συνέχεια, αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
Τέλος, ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα.
Τα τσουρέκια μας είναι έτοιμα! Καλή απόλαυση!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, πατώντας εδώ!