Συνταγές
Ένας αφρός! Κουλουράκια με γεύση τσουρέκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η εκτέλεση είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-250 γρ. γιαούρτι
-1 κούπα ζάχαρη
-2 αυγά
-1/2 κούπα βούτυρο(έβαλα τύπου Κέρκυρας)
-2 κτγ. μπέικιν
-1 κτγ. μαχλέπι
-1/2 κτγ. κακουλέ
-χυμό ενός πορτοκαλιού στον οποίο μέσα έβαλα μία κτγ. αμμωνία και ανακάτεψα
-ξύσμα πορτοκαλιού
-5-7 κούπες αλεύρι γοχ.
Εκτέλεση
Χτύπησα με μίξερ χειρός την ζάχαρη με τα αυγά και το βούτυρο. Συνέχισα με το γιαούρτι, μαχλέπι, κακουλέ, τον χυμό με την αμμωνία, το ξύσμα και τέλος σιγά- σιγά το αλεύρι όσο πήρε για μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή.(εμένα μου πήρε 6 κούπες περίπου).
Άφησα για 10 λεπτά να ξεκουραστεί, έπλασα και πέρασα από πάνω τα κουλουράκια μου με αυγό ανακατεμένο με λίγο λάδι. Και λίγο σουσάμι στο τέλος.
Έψησα στους 190 αντιστάσεις για 20 λεπτά(ανάλογα τον φούρνο).
Έγιναν πάρα πολυ αφράτα, τέλεια γεύση….σαν μικρά τσουρεκάκια.
Βγήκαν δυο ταψιά της κουζίνας.
Η κούπα χωράει 250 γρ.
Η συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Η εκτέλεση είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Αρωματικά Κουλουράκια λεμονιού
Η συνταγή είναι της κ. Chrisanthy Kirikou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 βούτυρο
-500 γρ. ζάχαρη άχνη
-4 αυγά
-5 βανιλιες
-1 ποτήρι φρέσκο χυμό λεμόνι
-1 κουτ σούπας σόδα
-ξύσμα αρκετό
-ένα πακέτο και κάτι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη προσθέτουμε τα αυγά και μετά τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι .
Πλάθουμε κουλουράκια στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου με αέρα πάνω κάτω!
Η συνταγή είναι της κ. Chrisanthy Kirikou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.