Συνταγές
Αρνάκι στην λαδόκολλα που παίρνει υπέροχο χρώμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα μέρος από το αρνί ,εδώ σε αυτή τη φάση έχω βάλει μισό αρνί, δηλαδή την πλάτη ολόκληρη και το μπουτάκι
Λέμε στο Χασάπη να το σπάσει σε δύο-τρία σημεία, πλένουμε το αρνάκι το τοποθετούμε σε ένα ταψί τρίβουμε 2-3 σκελίδες σκόρδο ρίχνουμε πιπέρι και αλάτι και αλείφουμε το αρνί με αυτά μετά σε ένα μπολάκι διαλύουμε σάλτσα πουμαρό με μία κουταλιά πελτέ και αλείφουμε με αυτό το αρνί όλο πάνω-κάτω και σε όλες τις πλευρές του
βάζουμε σε ένα ταψί κάτω λαδόκολλα και τοποθετούμε το αρνί μέσα, σκεπάζουμε και με λαδόκολλα από πάνω και θωρακίζουμε τις πλευρές γύρω-γύρω να μην παίρνει αέρα, λαδάκι δεν βάζουμε γιατί έχει λίπος το αρνί από μόνο του
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το αρνί στο φούρνο σε αέρα στους 220 βαθμούς σύμφωνα πάντα με το πόσο μεγάλο είναι το αρνί μας
Σίγουρα θα χρειαστούμε πάνω από 2.30 ώρες
Όταν με το πιρούνι καρφώνουμε το αρνί και έχει λιώσει τότε ανοίγουμε τη λαδόκολλα Και βάζουμε το γκριλ του φούρνου για λίγο μέχρι να ξεψυχήσει η πέτσα και να κάνει αυτή την ωραία κρούστα από πάνω που βλέπετε στη φωτογραφία
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.