Συνταγές
ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ – Αγαπημένο και νόστιμο φαγάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 και μισό κιλο αρνάκι
3 μαρούλια
10 κρεμμυδάκια χλωρά
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι δυόσμο
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι.
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμό από 2-3 λεμόνια
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεστάνει.
Αφού ζεσταθεί αρκετά το λάδι (όχι να κάψει και μαυρίσει) βάζουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Αφού ροδίσει ρίχνουμε ζεστό νερό να το σκεπάζει και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Εν το μεταξύ Καθαρίζουμε τα μαρούλια από τα εξώφυλλα, κρατάμε τις καρδιές για σαλάτα και τα πλένουμε.
Πλένουμε τα κρεμμυδάκια τον μάραθο και τον δυόσμο.
Σε μια λεκάνη κόβουμε τα μαρούλια ότι μέγεθος εμείς θέλουμε τα κρεμμυδάκια τον μάραθο και το δυόσμο.
Αφού βράσει το κρέας και μαλακώσει το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα μαρούλια με τα μυρωδικά.
Τα αφήνουμε να βράσουν και επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα, ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και δοκιμάζουμε όσο θέλουμε.
Αφού βράσουν και το φαγητό μας μείνει με λίγο ζουμάκι ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε να αφρατεψουν, προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού
Με βαθειά κουτάλα παίρνουμε από την κατσαρόλα όπως βράζει ζωμό και το ρίχνουμε λίγο λίγο με μικρή ροή μέσα στα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα να ζεσταθουν αρκετά.
Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αδειάζουμε το μίγμα των αυγών στην κατσαρόλα κουνώντας τη κυκλικά να ανακατευτεί .
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και αφήνουμε να πάρει δυο τρεις βράσεις σε σιγανή θερμοκρασία και αποσύρουμε.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.